woensdag 1 mei 2019

Lekker bezig

Vorig jaar ben ik heel enthousiast begonnen met een moestuin. Naast een grote hoeveelheid heerlijke tomaten, heb ik ook een aantal courgettes en komkommers weten te kweken, helemaal geweldig. En omdat het zelf kweken van groenten me vorig jaar zo goed is bevallen, heb ik dit jaar vrolijk besloten verder te gaan. Zo heb ik een poosje geleden al tomatenplantjes in de serre voor gekweekt en afgelopen weekend in mijn moestuintje gepoot. De plantjes zijn nog maar heel klein, dus 's avonds gaat het glas erover ter bescherming tegen de kou (zolang we nog geen ijsheiligen hebben gehad lijkt me dat wel handig).

Ondertussen had ik binnen ook al wat bloemkool gezaaid en ook de pantjes die hier uit zijn voortgekomen zijn per vandaag inmiddels naar buiten verhuisd.Ik ben zoooooooo benieuwd wat er uit gaat komen, ik kan al die nieuwe plantjes wel groot kijken. Maar ja, geduld is toch ook wel handig in deze (en laat ik daar nu net een gebrek aan hebben). Nou ja, ik doe mijn best met m'n geduld en zorg gewoon goed voor m'n plantjes en dan komen we vast wel een heel eind.


Ondertussen echter, had ik, eerlijk is eerlijk, bedacht dat ik
 toch wel erg weinig kennis van zaken had omtrent het opstarten en verzorgen van mijn moestuintje (die bestaat uit 2 stukken bij ons in de achtertuin. Zodoende maar eens op internet gaan kijken en kwam echt een aantal leuke sites tegen, die ik je, als lezer, toch niet wil ontnemen:

x moestuinmoeder.nl
x flooorsmoestuin.nl
x moestuinhippie.com
x  puursuzanne.nl
x wat eet je dan wel.nl
x zonder zooi.com


Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je er ook sites bij ziet staan die (kunnen) suggereren dat deze sites (mede) over voeding gaan en dat klopt inderdaad. Wij eten thuis (grotendeels) veganistisch en om heel eerlijk te zijn heb ik op dat gebied nog een heleboel te leren. Kindlief eet inmiddels al een tijdje veganistisch, zelf ben ik vegetarier en manlief is flexitarier (wellicht heb ik dat al eens eerder verteld, zou zomaar kunnen).  Zodoende staan er inderdaad ook sites over lekker eten bij.
Gisteravond hebben we spaghetti gegeten met een heerlijke saus van oa champignons, spinazie en tomaten (afwisselend en gezond eten vind ik toch echt heeeeeeel belangrijk .... en lekker natuurlijk, dat moge duidelijk zijn. Vandaag staat er quinua op het menu. Nu zijn mijn man  en ik daar eerlijk gezegd niet de allergrootste fans van, maar ja, wanneer je geen kookdienst hebt, is het een kwestie van eten wat de pot schaft en ik ga ervan uit dat ook quinua wel lekker te maken valt, dus we wachten gewoon af.

Voor iedereen die dit leest voor het avondeten: eet smakelijk en een fijne avond gewenst!!!!!!!





1 opmerking:

  1. Leuke blogpost! Succes met je tuin. Een paar jaar geleden was ik er ook fanatiek mee bezig, nu bijna alleen nog kruiden en fruit qua eetbaars. Tip: rucola. Lekker en groeit supersnel!

    BeantwoordenVerwijderen